Usluge

Bezmetalna keramika:

Press keramika (litijum-disilikat)

Press keramika ili takozvana staklo keramika je materijal visoke estetike, velike čvrstoće i širokog polja primene. Ovim materijalom možemo raditi sve od full-anatomic kruna kasnije bojenih mal farbama, preko cut-back kruna sa dodatim incizalom za prirodnu transparenciju, ali i klasican tip kruna ili mostova gde se presuje core i kasnije nanosi IPS e.max keramika. U svakom od navedenih slucajeva presujemo e.max ingote, koji dolaze u raznim varijacijama zavisno od opaciteta i translucencije.

Indikacije:

– Viniri

– Inleji i onleji

– Krunice

– Krunice na implantima

– Tročlani mostovi

Cirkon (cirkonijum-dioksid)

Cirkon je materijal koji sadrži svako svojstvo odličnog dentalnog materijala: visoka čvrstoća, jačina, biokompatibilnost, i naravno savršena estetika. Nanošenjem IPS e.max keramike na core cirkona dobijamo živopisne i pre svega prirodne boje zuba, tako da spoj ova dva materijala garantuje lep i dugovečan rad.

Indikacije:

– Viniri

– Inleji i onleji

– Krunice i mostovi

– Krunice na implantima

Metal keramika:

Metal keramika je najzastupljeniji, najpouzdaniji, i verovatno najvažniji restorativni materijal za krunice i mostove bilo kog raspona. Zbog svoje metalne strukture, ovaj materijal ima odredjeni nivo elasticnosti i to reguliše sile žvakanja i razne kretnje koje vilica ima. Ovaj materijal ima prelepu estetiku zbog debljine keramike od 2mm, i pogodan je za razne kombinovane radove.

U našoj laboratoriji koristimo Shofu Vintage Halo i Ivoclar keramike, koje daju prirodne boje nasim radovima.

Indikacije:

-Krunice i mostovi

-Krunice na implantima (Štrauman,Branemark)

-Krunice sa margin keramikom

-Atečmeni (klizači, kuglice, itd.)

-Teleskop krunice

Privremene krune

Privremene krune služe kao zaštita pacijentovih zbrušenih zuba tokom izrade definitivne nadoknade. One takodje imaju estetsku ulogu, i pacijentu pokazuju približan izgled definitivnog izgleda rada.

Brzi rokovi izrade

Rokovi izrade radova su nam od 3 do 5 dana, u zavisnosti od broja zuba, vrste rada i ostalih faktora. S obzirom na napredak tehnologije moderne stomatologije, trudimo se da optimalnim rokovima izrade napravimo što kvalitetniji i lepši proizvod u najkraćem roku, poštujući svaku fazu pouzdane i dugotrajne protetske nadoknade.